Co bude s notebooky Amilo a Esprimo?

Významný distributor AT Computers vydal na svém webu zajímavou zprávu (původní dokument byl z webu 8. 1. stažen), ve které se zmiňuje o vypovězení všech distributorských smluv ze strany Fujitsu-Siemens Computers. Podobné informace ostatně zpravily i důvěryhodné zdroje z míst jiného velkého distributora. Evidentně nám tu něco končí. Je však otázkou, zda to, co nám tu začíná, bude v podobném rozsahu.

Abych některé uvedl trochu do problematiky – Fujitsu odkupuje podíl Siemensu ve Fujitsu-Siemens Computers. Otázkou je, jak se vlastně k dosavadní nabídce notebooků FSC nově Fujitsu postaví. Je obecně známo, že nejvyšší řada LifeBook (a Celsius, který u nás není tolik v povědomí) je záležitostí čistě Fujitsu a nižší řady Amilo a Esprimo řešil Siemens především lokálně zde po Evropě (někdy v podobě produktů silně vycházejících z OEM návrhů).

V kuloárech se proslýchá, že visí velký otazník nad řadami Amilo a Esprimo. Jsem zvědavý, jak se nakonec celá situace vyřeší. Už jen to vypovězení smluv bez předchozího upozornění (důvěryhodný zdroj) je podivné, zvláště když se ani neví, co teď dál bude. Osobně věřím, že se zmatky ve Fujitsu nějak rychle vyřeší. Mám však také určité pochybnosti, zejména když vidím, jak se na straně FSC momentálně mlží. Nechme se překvapit.

Rovnou předesílám, než se objeví někdo méně chápavý v komentářích: tyto záležitosti nijak neovlivňují servisní záležitosti a záruku zakoupených notebooků.

EDIT: ATC dnes (8. 1.) dokument pro jistotu stáhlo. Na jednom blogu živě.cz se 7. 1. objevil článek s informací zrušení smluv, ale na nátlak FSC byl vedením serveru smazán.

Komentáře k článku

  1. 1. starenka  7.1.2009  22:32:30

    Abych si nechal spravit tu cdromku, dokud je jeste kde… :)

  2. 2. Rakdar  8.1.2009  0:20:14

    Docela by mě mrzelo, kdyby amila a esprima zmizela z trhu. Sice bylo dost modelů přinejmenším diskutabilních, ale sám jsem velmi spokojeným majitelem amila pro a do budoucna jsem si chtěl pořídit nějaké to esprimo.
    Nechám se překvapit jak to dopadne.

  3. 3. Hunya  8.1.2009  12:04:50

    Jestli nešlo spíše o informaci typu: „jedna bába povídala“. Pokud se podíváte na stránky AT Computers, tak tam nic takového není.

    Navíc koncem prosince jsem objednával druhou baterii pro LIFEBOOK a bez problému jsem ji teď na začátku ledna dostal.

  4. 4. swarm  8.1.2009  12:28:13

    [3] „Pokud se podíváte na stránky AT Computers…“ – snad nejste tak naivní, abyste si myslel, že nezkouším odkazy, které vkládám do článků. Zpráva byla smazána z ATC až dnes. Přidal jsem tedy do článku típnutou původní obrazovku.

  5. 5. skvedo  8.1.2009  12:37:51

    ale i když byl dokument smazán, v title stránky je pořád ten původní


Napsat komentář