lenovoblog.cz, bakalářská zkouška, můj odjezd a vůbec…

V úterý jsem konečně po 4 letech studia složil bakalářskou zkoušku. Bylo to možná trochu jiné, než jsem čekal, ale hlavní je, že to dopadlo dobře. Pro čtenáře z řad studentů ČVUT bych zmínil jednu zvláštnost zkoušky na katedře měření. Nelosují se totiž otázky podle čísel jednotlivých okruhů, ale lidí se ptají na něco, co nějak souvisí s jejich bakalářskou prací, a snaží se to trochu našroubovat na svůj předmět. Je otázkou, jestli je to taková výhra, protože můžete dostat něco, co se v rámci běžného studia vůbec neučí.

Ve zkratce jen řeknu, jaké otázky jsem měl já – fyzikář se ptal na „popis světla“, ze zpracování signálu na vzorkovací větu, ze systémů řízení na další věci kolem vzorkování a ze senzorů a převodníků na strukturu a princip CMOS senzoru. Tazatelé se snažili nasměrovat ke správné odpovědi, takže se teoreticky dalo dobře odpovědět i v případech, kdy si na nic k tématu ani nevzpomenete (zas takový problém jsem naštěstí neměl).

To jsem ale trochu předběhl, protože se začíná obhajobou bakalářské práce. Když jsem tam nastoupil, tak jsem sice byl trochu nervozní, ale jak jsem se rozpovídal, tak nervozita rychle opadla. Dle mnoha otázek na konci prezentace mi bylo jasné, že se práce líbila. To všechno mě velmi pozitivně naladilo na teoretickou část, které jsem se obával daleko víc.

Z práce jsem dostal B (1,5) a z teoretické části C (2). Celkově mám C. Naše skupina (5 lidí) byla plná premiantů (první fotka), takže jsem byl z nich nejhorší, ale nijak mě to netrápí. Každý vyniká v něčem jiném. Možná z hlavy nevím tolik věcí, ale za to si je umím najít často daleko rychleji než ostatní.

Hlavní je, že to mám za sebou a teď mám klid až do října… pak se ještě uvidí.

Čas trochu se provětrat

Abych neměl moc času na odpočívání, rovnou jsem hned další den brzo ráno vyrazil dělat do Jižních Čech vedoucího na tábor (centrumdeti.cz), takže jsem se ještě teď nezastavil. Nečekejte, že to tady teď bude nějak rušné, ale nakonec jsem se ani té technice moc neubránil. Holt už ty tábory nejsou, co to bývalo za mých mladých let…

Jiné blogy

Je smutné, že moc lidí se tu notebookům a věcem okolo nevěnuje v podobě blogu. Konkurence se nebojím a aspoň bych měl taky co číst v češtině :-). Potěšilo mě, že z řad lenováků se objevil blog lenovoblog.cz. Jsou tam různé novinky okolo ThinkPadů a Lenova obecně a je to psané v docela rozumné „non-PR“ formě. Tady na blogu se nemohu tak intenzivně věnovat jen jedné značce. Každý výrobce je přece rád, když si na něj vzpomenu – někdy je to Toshiba, někdy HP a někdy zmáknu Lenovo s ASUSem dohromady v jednom článku. Nechci nikoho ochudit.

Když do lesa, tak s cizím

Tak úplně jsem se práci nevyhnul. Během pobývání v chatce uprostřed lesa budu mít na dlouhodobý test staronový Apple MacBook White (poslední verze s NVIDIA čipovou sadou). Nechám se překvapit, zda za ty dva týdny bude stále tak white jako teď ;-).

Komentáře k článku

  1. 1. Warcz  2.7.2009  14:55:12

    Gratuluji. Jsem na tom uplně stejně. Dneska ráno jsem měl promoci bc. a večer už padám do přírody. Ja ale nechávám notebook doma pro mě by to nebyli prázdniny ( vše musí obstarat HP 514 ). Všem přeji pěkné prázdniny. Warcz

  2. 2. Myschoo  2.7.2009  22:37:21

    Gratuluji! Když jsem dneska vyděl ty zkoušky v televizi, tak bych tam asi nevykoktal ani slovíčko. Máš můj obdiv. Škoda těch prázdnin, přece jenom s NB :). Já sebou beru vždy jenom mobil a PDA (hlavně kvůli navigaci). Užij si volno !

  3. 3. Lukáš  3.7.2009  8:38:40

    Taky gratuluji. Jsem sice o rok starší, než ty, ale právě jsem dodělal úspěšně prvák kombinovaného bakalářského studia (VUT v Brně) a už se nemůžu dočkat, až budu stát za dva roky před komisí :-)

  4. 4. swarm  3.7.2009  14:29:46

    Mně ten notebook s sebou nevadí. Celé dopoledne jsem byl s dětma na kole a teď začalo brutálně pršet, tak si aspoň mám s čím sednout na verandu před chatu.

    Navíc mám stejně ten MacBook a na MacOS se přece nedá dělat něco smysluplného :-D

  5. 5. peter  3.7.2009  16:26:59

    Gratulujem!
    K tym blogom – ono nie kazdemu prejde rukami tak vela notebookov aby o tom mohol pisat.


Napsat komentář