Výpadky proudu

Nevím jak u vás, ale tady na vesnici dnes od rána pořád vypadává proud. Občas na hodinu a občas jen na 5 sekund. Je to neskutečně otrávné. Nedovedu si ale představit, že bych neměl notebook a možnost mobilního připojení. To bych asi musel srát atomové hřiby, protože víkend je často jediný čas, kdy mám možnost v klidu pracovat na svých věcech.

Komentáře k článku

  1. 1. Michalek  1.3.2008  23:59:24

    Vždycky když vypadne proud, směju se těm, co si z notebooku vyndavají baterku. Protože ji "šetří", když jsou furt na tý síti…

  2. 2. swarm  2.3.2008  0:39:25

    [1] Tak těmhle chudákům se směju, i když proud nevypadává. Vyndavání baterie z notebooku je popřením jeho principů a výhod. Řekl bych, že lidé, co vyndavají baterii, notebook prostě nepotřebují.

  3. 3. Skvedo  2.3.2008  7:38:39

    když u nás včera odpoledne vypadla elektřina tak jsem si toho skoro ani nevšiml, jenom mi to začalo hlásit, že byl odpojen síťový kabel, protože Ovislink neměl šťávu.

  4. 4. edois  2.3.2008  10:49:45

    [2] Já mam notebooky dva – osobní IBM/Lenovo ThinkPad T60, ze kterého baterku rozhodně nevyndavám, naopak uvažuju o tom, že dokoupím druhou místo DVD mechaniky a pak firemní Acer (konkrétní typ netuším), ve kterém baterku nenechávám, protože leží v práci na stole jako pracovní stanice připojená do zálohované zásuvky ;) A k tomu se nikdy jako k notebooku chovat nebudu, protože bez externí klávesnice, monitoru a myši je absolutně nepoužitelný.

    Co se výpadků týče, tak jsme naštěstí neměli výpadky proudu, ale celé dopoledne nějak vypadávalo ADSL, modem se pořád připojoval a odpojoval.. kdyby to bylo jen v trošku větší míře, tak bych asi taky vytáhl GPRS a jel přes něj, ale naštěstí jsem měl zrovna co programovat a manuálové stránky mi stačily ;)

  5. 5. zemlak  2.3.2008  12:32:00

    Jen k předchozím komentářům: Baterii jsem vyndal jen jendou, a to jen protože jsem chtěl zkusit, že to opravdu funguje i bez ní :-P
    A elektrika mi nevypadla ani jednou. Ale to ADSL mi blbne už dva dni, nevím jestli to vůbec souvisí s tím větrem, doufám že jo. A snad se nebudu muset zase dohadovat s infolinkou, ať s tím něco udělají.
    A v souvislosti s tím musím říct, že jsem měl štěstí. Protože u kabelu telefonní linky, která u nás na vesnici vede bohužel ještě vzduchem, stál strom. Vítr ten strom vyvrátil, ale spadl na druhou stranu a s kabelem nic neudělal, takže internet zatím frčí dál.:-)

  6. 6. Radek Hulán  2.3.2008  19:09:39

    [5] elektrika ti může vypadnout na 2 sekundy, nebo stačí když praskne žárovka, přijdeš o práci, poruší se data na disku. Ke každému stolnímu profi PC prostě nutně patří UPS. Notebooky ji mají v sobě, ke stolnímu PC se musí dokoupit.

    A je to i o ochraně proti přepětí, neznám nikoho s kvalitní UPS, co mu odešel monitor, ale znám hromadu lidí bez UPS, co jim v monitoru odešel zdroj. Ten je ještě náchylnější než PC.

  7. 7. zemlak  2.3.2008  19:30:25

    [6] Vždyť taky píšu, že to nedělám. Že jsem jen jednou na začítku vyzkoušel, jestli notebook opravdu funguje i bez baterky. Sám jsem tomu kdysi moc nevěřil, ale to už je dlouho.

    A s UPS naprosto souhlasím, sám jí doma mám.
    Vloni v létě byla nějaká bouřka, a druhý den mi volá sestra, že jí nejde zapnout PC, tak jsem k ní zajel a jak to pořád zapínala a ono jí to padalo, tak byli naprosto zhroucený Windows. Tak jsem dal disk do jinýho kompu, abych jí alespoň vytáhnul data. A co jsem nečekal, tak druhej komp proved diagnostiku a všechno opravil, alespoň jsem se s tím nemusel s**t.:-D Tak jsem jí to vrazil zpět a všechno dodnes funguje.:-)
    Pak jsem jí jen zopakoval, že by měla mít baterku, ona že o tom bude uvažovat. A dodnes jí nemá, prý to je hodně peněz.:-P
    No uvidím jestli se nechá přesvědčit příště, až se mi to nepovede tak jednoduše opravit a ona ztratí něco důležitého. Holt ženská..


Napsat komentář