T-Mobile – jak hluboko lze ještě v reklamě klesnout?

„Mobilní internet s výkonným notebookem,“ tak praví web T-Mobile na stránce s nabídkou paušálu s notebookem a datovou kartou. V marketingovém oddělení zřejmě nemají ani potuchy, co to znamená výkonný. Ono totiž notebook s procesorem Celeron-M může být cokoli, jen ne výkonný. Jedno-jádrový procesor je výsadou snad jenom toho úplně největšího low-endu. V dnešní době, kdy jsou dvě jádra standardem, jsou kecy o výkonném notebooku vyloženě lež.

Abych to uvedl na pravou míru. Jde o notebook Acer Extensa 5220, který patří snad k tomu úplně nejlevnějšímu na trhu. Možná, že to není úplně špatný notebook, ale určitě není ani špičkový, jak nám zas hlásají reklamy v televizi a rádiu. Špičkové notebooky vážně vypadají jinak, to mi věřte. Špičkové notebooky se taky neprodávají za cenu trochu lepšího mobilního telefonu ;-).

Samotná Combi karta je také vrchol trapnosti. Styděl bych se, kdyby mi z notebooku musela trčet obrovská růžová boule s dlouhou anténou. Ostatně celá ta reklama, jak tam tancují s obrovskými DTR notebooky, ze kterých trčí tato zrůdnost, mě upřímně dojímá. Aspoň, že T-Mobile směřuje reklamu na domácí, počítačově negramotné jedince. Profesionální řešení bych si tak totiž rozhodně představit nedokázal.

Lidi z T-Mobile by si měli vytáhnout hlavu ze zadku, nebo přestat krmit zákazníky. Je jedno, o jaký z těchto dvou případů jde. Tak jako tak je to ubohost podobná jednomu popisku, co jsem teď viděl na Alza.cz, týkající se „herního notebooku“ se sdílenou grafickou kartou ATI Xpress 1150.

Komentáře k článku

  1. 1. maxxz  28.1.2008  21:07:42

    taky se u tý reklamy vždycky chlámu :D :D prej špičkovej notebook, njn potřebujou to nějak prodat, ale takhle oblbovat nemá to obdoby.


Napsat komentář