O blogu

NotebookBlog vznikl na serveru Megablog.cz na podzim roku 2007 jako prostor pro malou osvětu v tématech týkajících se především notebooků. Na tomto místě jsem se zabýval často omílanými tématy z diskusních fór, různými postřehy z práce redaktora magazínu NOTEBOOK.cz a sem tam také tématikou notebookům hodně vzdálenou. Po několika měsících byl Radkem Hulánem nabídnut přesun blogu na server MyEgo.cz, kde blog fungoval až do půlky září 2008, kdy došlo k přesunu pod vlastní doménu.

Od začátku se tématika změnila pouze mírně a díky formě blogu je možné se zabývat i takovými tématy, která by do komerčních médií nemohla. Zároveň je nutné si uvědomit, že blog je především o osobních názorech. Nejde tedy nutně o objektivní fakta, ale může jít o čistě subjektivní názor autora (případně dílo fikce). Hledáte-li objektivní realitu a nezaujatost, nebojte se použít vyhledávače a číst vždy z více na sobě nezávislých zdrojů (což doporučuji dělat vždy a všude).

O autorovi

Za tímto blogem stojím převážně jako jediný autor a snažím se předávat své zkušenosti mezi širší veřejnost s cílem vyvracet rozšířené mýty (například ze strany prodejců). Mobilní technice a zejména notebookům se věnuji už mnoho let, vyzkoušel jsem si práci technika a od začátku roku 2007 jsem povýšil svůj zájem prací v komerčním médiu NOTEBOOK.cz (funkčním od roku 2001).

Postupně se na blogu objevila i řada článků dalších autorů. Většinou lidí z mého okolí, jejichž názory a odbornost respektuji.

Pravidla použití

Publikovaný obsah je chráněn autorským zákonem (č. 121/2000 Sb.). Bez písemného souhlasu je zakázáno jej převzít, či dále šířit jiným způsobem a v takovém případě jde o porušení autorského práva.

Uživateli zadané emailové adresy nejsou publikovány a nebudou poskytovány jiným subjektům, ani sloužit k reklamním sdělením.

Komentáře od čtenářů

Provozovatel neodpovídá za obsah komentářů na tomto webu. Tyto komentáře jsou publikovány (ve většině případů) přímo bez schválení provozovatelem. Provozovatel se bude snažit odstranit komentáře, které jakýmkoli způsobem porušují platné zákony ČR, avšak není v jeho možnostech všechny kontrolovat. Pokud na nějaký takový narazíte, dejte prosím vědět (například e-mailem) a bude zjednána náprava.

Provozovatel si vyhrazuje právo mazat části, nebo celé komentáře v případě, že jde o spam, off topic, vulgární/urážlivé příspěvky, nesmysly, anebo cokoli, co se mu jakýmkoli způsobem nelíbí. Od založení se však podařilo udržet přijatelnou úroveň diskuze, která podobné zásahy vyžaduje pouze zřídka (zejména kvůli reklamě).

Kontakt

V případě potřeby lze kontaktovat na adrese swarm@swarm.cz – tato adresa by měla sloužit především ke zprávám týkajícím se provozních záležitostí. Zprávy ohledně nákupu a výběru notebooku budou bez milosti (a přečtení) rovnou mazány. Pokud máte problém, zavítejte na nějaké specializované fórum (NOTEBOOK.cz, Živě.cz).