Acer Liquid E3 (2) – čtvrt roku zkušeností s Androidím dotykáčem

Před měsíci jsem psal o tom, jak jsem po hromadě telefonů s QWERTY klávesnicí přešel na obyčejný Androidí dotýkáč od Aceru. Pár dní na začátku to byl trochu šok, ale nějak jsem se přes první nesnáze přenesl. Teď už ho mám čtvrt roku, což je ideální čas, abych shrnul ty z mého pohledu nejdůležitější praktické poznatky.

Jak jsem se zprvu bál, že 4,7“ bude moc, tak nyní už můžu říct, že to moc je, ale ne zas tolik, aby to byl problém. Jak je telefon tenký a lehký, tak moc větší rozměry nevnímám. Zatím se do kapsy stále vejde, ale nepopírám, že 4,5“ by bylo podle mě lepších. Velká obrazovka je nicméně docela znát při psaní na virtuální klávesnici a čtení čehokoli je na ní také pohodlnější. Větší telefon po zkušenosti s 5“+ zařízeními však stále zavrhuju.

Tvar telefonu je fajn a tenký profil se mi líbí. Na druhou stranu z některých kalhot takhle tenká placka při sezení ráda vypadává z kapes. Tím jsem měl možnost už mnohokrát vyzkoušet různé menší pády z výšky do jednoho metru. Telefon už dopadl jak na obrazovku, tak (častěji) na roh. Zatím pokaždé přežil bez prasklin na skle i plastech. Bál jsem se, že bude odolnost menší.

Někteří jedinci mi sáhodlouze vysvětlovali, že stará architektura ARM7 od Mediateku je slabota a že telefon s tím bude úplně nepoužitelný už po pár týdnech používání. Nevím, co na to říct. Používám E3 jako svůj jediný telefon a ani po měsících zatím nic nepozoruji. Věřím, že Android jako takový si na mě něco přichystá, ale že bych cítil nějakou větší pomalost proti dražším mobilům, to asi ne. Všechno reaguje svižně, weby se na tom prohlíží dobře a nějak vlastně netuším, na co bych měl v mobilu chtít víc výkonu (na tyhle argumenty si počkám až do diskuze). Pro mě byl hlavní rozdíl u dražších telefonů jen v přítomnosti LTE, což bohužel v našich končinách není zas tak atraktivní, když stačí vyjet z Prahy třeba za Beroun a na cestách tam vypadávají i hlasové funkce, net je tam jen GPRS/EDGE, ale ani s „dobrým“ signálem skoro nefunguje.

Nakonec mám asi štěstí i na stabilitu, protože s výjimkou vestavěného prohlížeče, jsem žádné násilné restarty aplikací nezažil (i ten prohlížeč obvykle řekne něco ve smyslu, že stránka neodpovídá a nabídne restart sám). Zásek celého systému (resp. telefonu) se zatím taky nedostavil. Od začátku používání jsem telefon restartoval jen asi třikrát – dvakrát, když jsem něco zkoušel a potřetí nedávno, kdy mi napsal něco o chybě modulu MMS zpráv.

To hlavní, čeho jsem se bál při používání velkého dotykového telefonu, byla výdrž na jedno nabití. Různě od lidí slyším, že jim jejich „chytrý“ telefon vydrží maximálně den, a když ho večer nenabijí, další den jim zdechne už před polednem. Používání takového stroje si dost dobře neumím představit. Na druhou stranu vím, že nadšení recenzenti mobilů na netu jsou často takovou skupinou lidí, která ráda na mobilu dělá úplně vše (i to, co je na notebooku mnohem jednodušší), takže vlastně přístroj používá pořád naplno.

U mě je to jiné. Když jsem u počítače (tj. celou dobu, co jsem v práci), mám na mobilu vypnutá data i Wifi (pouze Bluetooth nechávám zapnutý pořád, aby se mi automaticky pároval s autem) a za celou dobu jednom občas zapnu/vypnu displej, abych se podíval, jestli někdo nevolal/nepsal, když odběhnu od stolu moc na lehko. To pak samozřejmě baterka vydrží dlouho. Ve velmi úsporném módu s maximálně 30-40 minutami hovoru, občasnými SMS a večerní kontrolou sociálních sítích jsou dosažitelné čtyři dny na jedno nabití. Běžně nabíjím co tři dny a je v tom záchodové čtení webů, pár hodin zapnuté Wifi denně a třeba hodina hovorů s Bluetooth spojením na integrované handsfree v autě. Data si sice platím, ale v telefonu je zapínám jen v případě, že něco potřebuji najít a jsem mimo dosah Wifi (a notebook není na blízku, tam mám další SIM). Když dojde i na nějakou tu GPS navigaci, tak obvykle nabíjím do druhého dne (btw data s GPS umí při zapnuté navigaci telefon docela zahřát). S takovým výsledkem jsem hodně spokojen.

Přestože jsem převážně spokojený a zpět už se ke starému telefonu vracet nebudu, jsou tu i nějaké neduhy.

Vibrace, zvonění, indikace

Zní to dnes už skoro neuvěřitelně, ale vzpomínám si, jak jsem si v dávných dobách koupil nový mobil kvůli tomu, že uměl na rozdíl od předchozího i vibrační vyzvánění (ten předchozí byl tehdy Nokia 3110, kde byly vibrace jen se speciální příplatkovou baterií). Pak jsem o ně ještě jednou přišel, když jsem používal komunikátor Nokia 9300 a pochopil jsem, že bez nich to není ono.

Acer E3 sice vibrace má, ale z nějakého zvláštního důvodu nejsou v kapse skoro cítit. Vzal jsem si nějaký nový mobil od Samsungu, a přestože v ruce oba přístroje vibrovaly v podstatě stejně, v kapse byl poznat už jen jeden.

V systému chybí jako sůl nějaké nastavení vibrací. Žádné zesílení není možné, u zpráv to zavrčí jen krátce a také chybí nějaká možnost nastavení. Celkově nastavení zvuků a zvukových profilů je v dané verzi Androidu úplně zoufalé. Není zde ani možnost postupného vyzvánění, aby příchozí hovor hned nerušil všechny okolo.

K tomu bych klidně ještě přičetl to, že někdy telefon vyhodnotí, že už není potřeba zvonit, takže to vzdá dřív, než ho vytáhnu z kapsy, což je ještě dobrá varianta. Už se mi ovšem stalo i to, že přestal zvonit dřív, než mě vůbec došlo, že bych ho z kapsy měl vyndat. SMS zpráv si kolikrát nevšimnu, ani když mám telefon položený na stole. Jednak se po příchodu nerozsvítí displej, a jednak malá indikační dioda skoro není vidět. Jen si tak sem tam tlumeně krátce blikne. Nastavení indikační diody není pochopitelně žádné. Zlatá jasně viditelná indikace u Nokie. Takhle si někdy SMS přečtu až s několikahodinovým zpožděním.

Pokud jde o hovory, tak se zas nedá říct, že bych si ve všem pohoršil – Acer E3 má velmi dobrý a hlasitý mikrofon, takže i v hlučném prostředí konečně můžu přijímat hovory a bezpečně slyšet každé slovo. S minulou Nokia E72 to bylo utrpení – hlasitost jsem měl pořád na maximu a stejně jsem vždy musel někam odběhnout, abych lidem nemusel říkat, že mají víc křičet (v hlučném prostředí funguje poměrně dobře i integrovaný mikrofon).

Dolby a globání zapínání/vypínání

V podstatě všechny integrované zvukové kodeky jsou dnes jen převodníky sériových digitálních dat procesorem zpracovaného signálu na napěťové úrovně potřebné pro reproduktory. Telefony se v tomto od notebooků neliší. Tím pádem mánie softwarových zvukových vylepšení leze z notebooků i sem.

Acer se chlubí Dolby rozšířením, které má velmi primitivní nastavení. Lze jej zapnout/vypnout a upravit trojcestný ekvalizér (tj. přidat/ubrat výšky a hloubky). Zvuk je s ním z repráčku opravdu lepší a ve sluchátku je to při hovorech také znát. Na druhou stranu se stejné úpravy aplikují i na sluchátkový výstup, což degraduje hudbu na dobrých sluchátkách. Nezbývá než při připojení sluchátek vlézt do nastavení a rozšíření ručně vypnout. Přitom by nebyl takový problém, kdyby měl telefon oddělené nastavení pro reproduktor a externí výstup. Buď nad tím nikdo nepřemýšlel, nebo se počítá jen s připojením jednoduchých pecek, kde stejně o kvalitě zvuku nemůže být řeč.

Fotoaparát

V době, kdy znali recenzenti telefon maximálně z produktových specifikací, se kde kdo upíral k naději, že zde bude kvalitní fotoaparát, když má tolik megapixelů. Po čtvrt roce focení a točení mobilem můžu říct, že předchozí Nokie měla foťák lepší, a to zejména z hlediska světlené citlivosti, resp. rozsahu. Zde je rozsah poměrně malý a v kontrastním prostředí je to problém. Současně za tmy výsledek příliš nenadchne. Možná jsem ale jen moc rozežraný a jde prostě o průměr.

Proti předchozímu mobilu mě však hodně těší, že foťák lze vyvolat dlouhým držením tlačítka „na zádech“ telefonu, že se aplikace foťáku spouští rychle a že focení i ostření probíhá bleskovou rychlostí (pokud se tlačítko drží, udělá hromadu snímků za sebou a vy si pak můžete vybrat, co se vám líbí). Tady je vidět, že někdo přemýšlel.

Video mobil točí pěkné. Pouze ve tmě je potřeba počítat s tím, že klidně každých pět sekund přeostřuje od extrému do extrému. Bohužel jsem nikde nenašel, že by se dalo průběžné ostření vypnout.

Pár fotek pro hrubou představu:

Občasné odpojení od počítače

Zatímco předchozí telefon se hlásil jako úložné zařízení (stejně jako třeba SD karta a USB flashdisk), zde se používá nějaký protokol multimediálních zařízení, se kterým je načítání adresáře s hromadou fotek tak trochu zdlouhavé. Zejména proto, že má Windows pocit, že musí u fotek načíst náhledy, ačkoli dle nastavení by něco takového neměl dělat. Mobil občas při zběsilejším procházení a prohlížení souborů přestane v počítači reagovat a rychlé odpojení/připojení je jedinou cestou, jak pokračovat.

Emulaci úložného zařízení bych ocenil a věřím, že na to v Androidu jde doinstalovat aplikace, ale zas tolik mě to neštve, tak jsem to víc neřešil. Pokud jen vlezu do nějaké složky, označím soubory a dám kopírovat, tak to vždy proběhne bez odpojení.

Integrace kalendáře

Tady už se dostávám spíš k záležitostem týkajícím se Androidu jako takového. Zatímco na Symbianu, co by systému ze „staré školy“, byl kalendář jednou z nejdůležitějších funkcí telefonu, na Androidu je to taková ne moc dobře se ovládající ušmudlaná aplikace, která se nijak neintegruje do zamykací obrazovky a částečnou záchranou může být maximálně nevýrazný widget umístěný mezi ikonkami pro spouštění aplikací.

Je to nejspíš reakce na to, že chytré telefony dnes nejsou výsadou manažerů, ale míří spíše na lidi, kteří ani netuší, k čemu by jim kalendář v mobilu (nebo kdekoli jinde) byl užitečný.

Originální pouzdro

S pouzdry na telefon nejsem velký kamarád. Vzpomínám ještě na ty napůl koženkové a napůl plastové hnusy, do kterých všichni balili své telefony s anténkou. To byla ostatně doba, kdy ve většině domácností byly vidět dálkové ovladače od televizorů zabalené v igelitu (aby se nepoškrábaly…).

Měl jsem pocit, že s velkým dotykačem bych nějaké měl mít, ale asi na to nejsem ten pravý. Dostal jsem originální pouzdro s odklápěcím krytem, ve kterém je vyříznutý obdélník, a pokud je pouzdro zavřené, ukazuje v té škvíře telefon základní informace (čas, zprávy,…). Jakmile jej otevřete, telefon se automaticky aktivuje. Pokud jste ovšem takoví energetičtí šetřílci jako já a nastavíte si, že nechcete, aby pořád na displeji něco svítilo, bude pouzdro stejně při jakékoli manipulaci zapínat displej. Je to proto, že stačí, aby se o milimetr otevřelo, a už má potřebu telefon aktivovat. Zkusil jsem prohrabat nastavení a vypnout nějaké akce na otevření krytu, ale displej se stejně vždy zapne. Stačilo mi s telefonem chodit jen tak v kapse a viděl jsem, že mi v ní občas displej prosvítá. Možná jsem ale jen dostal špatné pouzdro, kdo ví…

Závěrem

Teď to teda vypadá, že jsem vlastně děsně nespokojený, ale není to tak. Kdyby se mi tenhle kousek rozbil, asi bych si ho šel klidně koupit znovu. Jiné telefony, co se mi líbí (tj. ty s klávesnicí), jsou stejně až okolo deset tisíc a já za mobil hrozně nerad utrácím. Tohle je za snesitelných pět tisíc docela hodně muziky.

Výkon přiměřený potřebám nenáročného uživatele, pro kterého je to pořád jenom telefon, zpracování podle mě docela slušné, nízká hmotnost, dlouhá výdrž na baterky a pěkný zářivý IPS displej s jemným rozlišením. Po čtvrt roce používání bez pouzdra a několika pádech nakonec vypadá stále jako nový.

Kdybych mohl změnit jednu věc, tak by to byly nějaké lepší vibrace a rozsáhlejší nastavení k nim. To je asi jediná věc, která mě doopravdy na tomto přístroji mrzí. Vše ostatní jsou spíše taková specifika, která se obdobná dají najít na každém telefonu.

Postřehy od kamaráda

Jeden kamarád si koupil stejný mobil na základě toho, že se mu líbil ten můj kus. Nedávno jsme někde poseděli a řekl mi pár docela hodnotných postřehů. Vybral jsem to, čeho jsem si sám kvůli odlišnému stylu používání nevšiml. Tak jenom ve zkratce:

Přibalená sluchátka (s mikrofonem) jsou in-ear a prý hrají tak dobře, že je používá pro poslech muziky na cestách. Prý i velmi dobře bassují. Trochu mě to překvapilo, ale je to hudebník, takže věřím, že dobrý sluchátka pozná. Sám jsem je nezkoušel právě z toho důvodu, že ke všem předchozím telefonům jsem dostal vždycky strašný šmejdy. Nejspíš se po nich ještě mrknu do krabičky.

Pokud poslouchá muziku ve sluchátkách a někdo mu zavolá, telefon chybně používá mikrofon v sobě a ne ve sluchátkách. Řešením je buď mluvit do telefonu, nebo odpojit-připojit sluchátka. Pak už to funguje správně. Tahle situace nastává pouze v případě, že přehrává muziku. Jinak funguje mikrofon rovnou správně.

Na mobilu hodně hraje hry a pak je prý opravdu potřeba nabíjet každý den. Nicméně docela ho překvapilo, jak dlouho vydrží i s tím, že baterka ukazuje poslední procento. Při hraní se telefon mimochodem umí dost zahřát, ale děje se to v horní části u foťáku.

Hodně si pochvaluje natáčení videa, neboť zvuk byl i při nahrávání na koncertu hodně slušný. Z nahrávky byl dobře slyšet jak zpěv, tak i třeba basa.

Komentáře k článku

  1. 1. trevor  22.9.2014  13:54:46

    ad … se kterým je načítání adresáře s hromadou fotek tak trochu zdlouhavé… Muzete (pokud pouzivate total commander) pouzit plugin do total commanderu ADB, pak je prace s telefonem jednodussi ..

  2. 2. Was3k  22.9.2014  14:55:41

    Ad dolby: některé přehrávače umí dolby obejít a používat svůj vlastní ekvalizér. Například PowerAMP (mimochodem asi nejlepší hudební přehrávač pro android). Ale nefunguje to taky u všech zařízení, takže to bude potřeba vyzkoušet.

  3. 3. Ladis  22.9.2014  15:37:19

    Dřív měl Android FAT32, proto nabízel USB Mass Storage. Jenže FAT32 dnes už nestačí (např. max. velikost souboru), a když použiješ něco lepšího (ext3, …), tak sice furt může nabízet USB Mass Storage, ale Windows filesystém nerozpozná a nabídne zformátování (asi nikdo nečeká, že Android bude mít jako filesystém NTFS, i kdyby jeho podpora v Linuxu byla na 99,999 %). Řešením bylo zpřístupnit data přes MTP (Multimedia Transfer Protocol), kde se filesystém od počítače skryje (MTP používá i iPhone a WindowsPhone). Druhá věc je příšerný Průzkumník, který se snaží dělat náhledy i pro zobrazení Seznam nebo to výchozí ty velké ikony (?), takže dycky je lepší při vstupu do složky obrázků/videí počkat a „nedělat víc věcí najednou“ – holt Windows.

  4. 4. trevor  22.9.2014  19:46:28

    ad .. občas zapnu/vypnu displej, abych se podíval, jestli někdo nevolal/nepsal – tak to je dost amaterstina, ja mam na to indikacni diodu na mobilu ze se neco stalo (missed call, incoming sms) .. asi bych pouzil https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kuma.smartnotify&hl=en

    jinak vydrz baterie jasne nejvice ovlivnuje zapnuty/vypnuty displej (nikoliv zapnuta data, wifi, to uz spis zapnuta gps umi battery drain), konkretne uroven jasu zapnuteho displeje ..

  5. 5. Ladis  22.9.2014  19:57:01

    [4] Však Jirka píše, že tam má taky diodu, ale je špatně vidět. BTW já na svým androidu diodu nemám – místo ní bliká dioda „blesku“, a to je fakt žůžo (bych tam radši žádnou neměl).

  6. 6. swarm  22.9.2014  22:21:52

    trevor: Smart Notify nevypadá úplně marně. Asi na to kouknu.

    Wa3ek: Dík za ty. Kdyby to přehrávač obešel, tak by to bylo ideální, protože na nic jiného bych externí sluchátka stejně nepřipojoval.

  7. 7. Ondřej Caletka  23.9.2014  15:01:39

    Moc nechápu tu poznámku o nefunkčnosti LTE. Když ho v telefonu nemáš, pak je logické, že vidíš jen GPRS/EDGE a to už zřejmě nikdy lepší nebude. :)
    Když si pořídíš přístroj s LTE (nejlépe takový, co umí i pásmo 8, tj. 900 MHz), objevíš, že na spoustě míst, kde doposud bylo jen pomalé EDGE najednou běží LTE běžně kolem 10 Mbps. V tuhle chvíli zejména u VF, ale ostatní se přidávají. Díky míň než poloviční frekvenci proti 3G se mnohem lépe šíří a to i dovnitř budov. Tedy už dnes je telefon s LTE nice-to-have, během příštích 2 let se to z toho stane must-have.

  8. 8. Nox  23.9.2014  15:15:49

    Za sebe musim rici, ze PLNE konfigurivatelna a viditelna notifikacni LED je uzasna vec. Osobne mam nastaveno kazd eudalosti jinou barvu, takze vidim pres celou mistnost, ze mobil neco chce a vim hned o co zhruba jde. Bohuzel si nejsem jist, zda je mozne neco takoveho rozchodit s Androidem (mam Blackberry).

  9. 9. kolemjdouci  24.9.2014  14:36:04

    [8] mozne to samozrejme je, ale musi to umoznit vyrobce. Pokud se notifikacni dioda sklada ze tri (RGB), tak je to vylozene dokonalost. S4 a Cynogenmod = to o cem mluvite a mozna jeste lepsi (soudim z me minule BlackBerry).

  10. 10. Nox  24.9.2014  16:48:23

    [9] Otazka potom je, kolik vyrobcu to umozni. CO presne je na te S4 a CM v tmto ohledu lepsi? Docela rad bych vedel, kam dal lze jeste pokrocit.

  11. 11. Loi  30.9.2014  14:02:55

    Měl jsem Ericsson T68i se 2 led diodami. To byla věcička. Před hodně dlouho lety jsem ho chtěl, a našel jsem v novinách inzerát s cenou 27000Kč. O několik let později jsem ho dostal od tety…

  12. 12. Niki Bretschneider  1.10.2014  1:06:58

    [3] No ono třeba mně by mass storage s ext3 potěšilo. Ještě víc s ext4, Windows.* jsem v životě na ničem neměla, je až neuvěřitelné co všechno tomu systému chybí. S ext3 a ext4 přes mass storage by ale nastal solidní průšvih v právech. UID pochopitelně nebude sedět, takže se buď musí používat práva 0666 alternativně 0777, ale spíše bych čekala noexec nad data storage, takže je to vlastně jedno, ikdyž ne tak úplně jde-li o adresáře, jenže defaultní práva bývají 0644 (0755 pro adresáře) a já nechci vidět to rodeo s „write-protected“ soubory na androidu, kde nemám (bez rootnutí) šanci státi se rootem. Takže spíš než toto bych ocenila podporu ad-hoc wifi a ftp server. Jednak se to pak s pc nemusí propojovat drátem, druhák by ad-hoc režim potěšil v případech, kdy síť nemá žádný centrální bod. Obé totiž v symbianu je a radostně to používám na přenášení dat. V dnešní době by bylo fajn rozšířit to o avahi. Ono by to nejspíš šlo dodělat, ale snad by to mohli spáchat pánové u kuglufa. Nejsou tady jen wokýnkáři, ale myslím si, že tohle by potěšilo i wokýnkáře.

  13. 13. bla bla  5.10.2014  10:30:31

    Jak z aktivovat paměťovou kartu tak aby na ni šli stahovat hry at. ??

  14. 14. swarm  5.10.2014  15:55:56

    [13] Nastavení -> Úložiště. Pokud má špatný formát, tak nejdřív „Smazat kartu SD“, pak lze přenastavit nahoře v té samé nabídce „výchozí disk pro zápis“.

  15. 15. mm  12.10.2014  9:05:48

    Zdravim, rad by som sa spytal ohladne notifikacnej LED diody, nejako ste to poriesili, pretoze ja som skusal Smart Notify, aj Flow Light a nic z toho mi nefungovalo…Ak sa smiem spytat aky ROM build mate? Pretoze ja mam custom:Acer_AV052_E380_1.011.00_EMEA_CUS1. Rozmyslam nad hard resetom, po pripade preflashnuti GEN ROM build…len musim si k tomu viac nastudovat. Inac okrem notofikacnej LED diody nemozem povedat kriveho slova na tento smatphone…

  16. 16. swarm  13.10.2014  20:28:14

    [15] Já zatím nic nezkoušel, nějak nebyl čas a až na to, že dioda by mohla blikat trochu akčněji, tak mi zas tolik chování nevadí (spíš to, že málo svítí, ale to se softwarově určitě nezmění). Jinak build mám: Acer_AV052_E380_1.007.00_EMEA_CUS1

  17. 17. mm  20.10.2014  12:28:50

    [16] Dakujem za odpoved, este ak by som mohol, chcel by som sa spytat na farby notifikacnej LED diody, t.j. akou farbou svieti pri zmeskanom hovore, ci sprave? Niekde na nejakom ruskom webe v recenzii som cital, ze pri zmeskanych udalostiach svieti na modro, pri nabijani na cerveno, pri nabiti na zeleno…

  18. 18. mm  6.11.2014  15:39:11

    [15] Len pre update, uz som vyriesil „problem s nefunkcnou“ LED notifikaciou…Pri defaultnom Power Save mode je LED notifikacia tiez zakazana, okrem inych, a ja som ho mal takmer stale zapnuty. Inac s aplikaciami sa da menit farba len na cervenu a zelenu, modra je v systeme podla vsetkeho vyhradena (ak vypnete mobil a zapojite USB kabel, tak na cca. 15-30s svieti LED namodro a potom defaultne nacerveno – nabijanie)

  19. 19. Vlastimil Brožek  20.1.2015  10:58:40

    dzravím mohl by jste mi poradit jak docílit toho aby se spárovat s notebookem přes kabel. Děkuji za info na muj email prosím. S pozdravem hezkého dne Brožek

  20. 20. nevim jak se jmenuju  18.2.2015  18:47:17

    Nastaveni displeje a pouzdra softwarovy nebude, pravdepodobne je v telefonu magnetickej senzor (jako v ipadu).
    Kvalitni sluchatka k telefonum dodava Sony. Nektery typy se staly legendarnimi a hraji srovnatelne s premiovejma peckama v cene 3-4tisic. Na eshopech se obcas daji sehnat v cenach 500-1400Kc, cislo modelu si z hlavy nepamatuju. vic google v diskuzich Jedny „zakladni“ sony mam a jsou to nej pecky co jsem kdy mel, s peckama hudbu skoro neposloucham.
    Ke sluchatkum se da rict, ze nejhorsi pomer cena kvalita maj beats solo hd, nenalette na hezkej dizajn, kdyz jsem se v nekterych recenzich docet, ze nektery faky z trznice hraji lip nez original, tak jsem neveril, casto to tak ale je. Ted jsem si koupil na tahani Sony zx 100 v cene 10USD a bez vahani jsem presvedcenej, ze hraji lip nez beats ani si nemusim moc hrat s ekvalizerem.
    Origo beats se daj poslechnout v alze, appstorech a datartu.
    Mnohem lip mi vychazeli sennheisery takove mensi hnede prodavaji se za 1200-2000. typovy oznaceni nevim pisu na telefonu

  21. 21. Auiček  2.6.2015  4:52:50

    Zdravím, mám dotaz ohledně historie volání. Používáte nějakou aplikaci? Jsem velmi nespokojen s tou co je přímo 4.4.2. Při každém náhledu do historie mi telefon ukáže posledního volajícího, ač by se hodilo kdyby telefon mohl ukázat celou historii, vím jde jen o jedno navíc kliknutí, ale mám jen dotaz, jak používáte historii volání.

  22. 22. swarm  6.6.2015  15:10:49

    [21] Bohužel nemůžu sloužit. Ponechal jsem původní verzi systému, kde s tímhle problém není. Za poslední dobu jsem akorát přepnul mobil do developer režimu a vypnul ovšechny animace systému.

  23. 23. gabika  25.8.2015  23:10:12

    dobrý den, prosím o radu jak stáhnout fotografie, vůbec si nevím rady :( na kartě SD….a taky jak nastavit mms?

  24. 24. lucie  19.8.2016  8:11:48

    dobrý den, koupila jsem si telefon canull P5 ale nevím co si počít když mi někdo volá tak se mi nerozvítí dysplej je černý jen hudba hraje a tak je to stejné s budíkem, vše musím rozvěcovat bočním čudlíkem prosím poradte

  25. 25. Kamil2  20.8.2016  20:33:37

    20 ta výborně hrající až ikonická sluchátka jsou SONY MH1 a MH1C. Mnoho příspěvků je jim a jejich modifikacím věnováno ve fóru AV mania ale i ve světě. Mám jich povícero, modifikovaných i do zásoby, hrají v kategorii několikatisícových. V doprodeji byla k mání za cenu 200-300 Kč. Původní cena asi 1.500 Kč. I na tu hrály lépe než konkurence.


Napsat komentář