Hlučný start Windows a hloupí studenti vysokých škol

Nějak mi stále nejde do hlavy, jak je možné, že i na vysoké škole nejsou studenti schopni si ohlídat, aby při zapnutí notebooku na přednáškách a cvičeních ušetřili ostatní od trapného uvítacího zvuku Windows. Obecně vlastně nechápu, jak je možné, že si někdo zrovna u notebooku tyto úplně zbytečné zvuky rovnou nevypne. Pokud na nich ale trvá, tak by si měl hlídat, aby před vypnutím notebooku byla zvuková karta nastavena na ztlumení.

Tyto zvuky jsou vždycky tím prvním, co na notebooku vypínám. Na druhou stranu používám hibernaci a režim spánku, při kterých se počítač nezamkne – tím pádem se ani žádný zvuk nepřehrává, i kdyby byl nastaven. Pokud u někoho zažiju na přednášce 3x podobné ztrapnění, tak už musím pochybovat o jeho inteligenci. Na jednu stranu asi nikoho netěší, když na sebe strhne pozornost stovky lidí, na druhou však chybí snaha vlézt do nastavení a deaktivovat jeden zvuk.

Pokud se vám někdy stalo něco podobného (několikrát), tak se pokárejte, dejte si facku a ty zvuky si tam vypněte ;-).

Komentáře k článku

  1. 1. Skvedo  27.2.2008  18:53:17

    Mě ty zvuky štvou už samy o sobě, tak je taky okamžitě vypínám. Takové vyhrávání ukončení systému v noci v tichém baráku, to jsem hned hledal nejbližší sluchátka na utlumení.

  2. 2. Michalek  27.2.2008  20:37:18

    Já jsem si zvuky odebral už v nlitu, ale jak řešit situaci, že jsem doma poslouchal muziku, vypnul počítač a zapomněl vypnout zvuk? Vlezu na přednášku a zahraje to… Nejde to ztlumit před nahráním Windows (když se nepřihlašuju).

    To mě víc točí zvuk u mého HP, mám zaheslované jak spuštění, tak disk a včdycky to uděláa dvakrát po sobe "PÍÍÍÍÍP".

  3. 3. Krevety  27.2.2008  21:21:35

    Náhodou u Vist mě příjdou ty zvuky celkem inteligentní. Na přednášky bývala nejlepší věc potenciometr ala Toshiba :-) Teď mám na Soňáku většinou zvuk zaplý na malou hlasitost i na přednáškách, ale používám spánek, takže trapný zvuk se mi vyhýbá :P

  4. 4. Skvedo  27.2.2008  22:07:06

    [2] pokud to nejde vypnout v biosu tak jedině něco strčit do line out jacku

  5. 5. swarm  27.2.2008  22:11:57

    [2] Moje FS má zas nepříjemnou vlastnost, že při přechodu do hibernace, či úsporného režimu dvakrát zapípá.

    Díky tomu, že interní zvukovku nepoužívám používám jen se sluchátky, kde není dobré nastavovat hlasitost nad 10%, tak to naštěstí je hodně ztlumený.

    [3] Co bych dal za ten původní potenciometr. Ten jsem prostě miloval na svých minulých třech Toshibách :-(. Jednou mě dostal jeden idiot v časopise Computer, co tam v recenzi napsal ten potenciometr jako zápor, že to prý údajně ničí kvalitu zvuku (nebo nějakou podobnou kravinu).

  6. 6. zemlak  28.2.2008  0:37:13

    Tak přesně tohle byla první věc co jsem si na svém, tenkrát novém, notebooku vypnul. A poučen jsem byl právě ze školy. Také to nechápu, naštěstí se četnost takových situací s postupujícími ročníky snižuje, nebo mi to alespoň tak přijde.
    Ale stejně ho pořád jen dávám do režimu spánku, takže jak píšete to skoro není potřeba.
    A i přesto mám zvuky skoro pořád vypnuté a jen je zapnu, když je potřeba. Nemám rád, když se mě někdo pořád vyptává s kým si to zase píšu, když by mi celý večer dělalo ICQ to jeho "O-ouu" :-)

  7. 7. maros  28.2.2008  1:04:56

    zvuky mam tiez vypnute, ale minule mi to aj tak zahralo – pustal som XPcka vo VMware a v tych som vypnute zvuky nemal

  8. 8. Bananik  28.2.2008  13:07:42

    HP Omnibooky mali pri audio jackoch skvelé tlačítko "mute", niečo ako spomínaný potenciometer. Škoda, že dneska sa to už takto nerieši.
    Inač mám tiež všemožné zvuky povypínané.

  9. 9. Skvedo  17.9.2008  8:53:14

    Studenti jsou ještě nic. U nás na FI MUNI to není vyplé ani na počítačích v poslouchárnách.
    Píšeme vstupní test z angličtiny, dozor zapl počítač a najednou to začlo hodně nahlas vyhrávat.


Napsat komentář