Alza.cz a nemorální propagace

Už jsem se dlouho nezaměřil na nějakého prodejce a ani jsem to neměl v plánu. Jenže Alza.cz si o tentokrát řekla sama použitím těch nejubožejších praktik reklamy. Začala totiž spamovat fóra příspěvky, které se tváří jako od spokojených uživatelů a odkazují jak jinak než na vlastní obchod.

Nechápu, co k tomuhle Alzu vedlo, když na fórech je odkazů na ně mraky i tak. Možná, že jsou jen od „schopnějších zaměstnanců“ téže firmy a nějaký nový nejspíš netušil, že by neměl psát přímo z IP firmy (hostmask: gate.alzasoft.cz).

Na fóru Živě.cz lze najít uživatele jako martin.morak a Tom Novák, kteří propagují ze zmíněné adresy obchod v každém postu (IP sedí, na Živě moderuju):

Tomáš propaguje také na grafika.cz, kde mu jaksi asi nedošlo, že se adresa zobrazuje u příspěvku i pro běžné uživatele:

Na PCT fóru už si Alzy také všimli. Jinde to zatím prochází. Například uživatel Libor.ucho vypadá také velmi pochybně – 7 příspěvků a 6 z toho reklama. Dokonce i jeho datum založení souhlasí s ostatními případy. 9.6. byl pro Alzu vůbec velmi plodný den, což ukazuje například následující výčet postů uživatele El.Ronin. Nový příspěvek každých pár minut:

Ostatně 9.6. zavítala Alza i k nám pod jménem novwak (těch uživatelů bylo vlastně víc: Hanous, majk3232, jerrylion) a její příspěvek byl vážně luxusní:

„čuste, tak včera se mi povedla super koupě. po dlouhý době jsem dostal něco zdarma :D koupil jsem [odkaz] dones jeden starej compík, co se mi válel doma a dostal jsem šek na 1000 kaček. takže pokud máte doma starý verky, jako je noťas, telka, nebo comp, tak vřele doporučuju. maj tam docela slušnej výběr a celkem rozumný ceny“

Závěrem

Nechápu, jak mohla Alza klesnout tak hluboko. Opravdu to o tolik zvedne prodeje, aby to převážilo negativní efekt, který tím vzniká? Ale co, tohle nám asi v Alze nikdo nevysvětlí, tak do toho nemá cenu hloubat.

Pro běžného zákazníka z toho plyne jedno důležité ponaučení. Pokud jde o obchody, tak bych na fóru těm „spokojeným zákazníkům“ věřil jen minimálně. Zejména těm, kteří na fóru nejsou jinak přínosní a zabývají se jen šířením odkazů. Alza totiž zdaleka není jediný prodejce, který něco takového dělá. Moderuji na více fórech a v minulosti už jsem podobných případů řešil několik.

Na závěr ještě doporučuji zajímavou diskuzi z Wikipedie kolem hesla Alza.

Komentáře k článku

  1. 1. Crestwood  17.6.2009  21:48:05

    Niekto pride o premie…

  2. 2. Dominik Dědiček  17.6.2009  22:22:35

    V poslední době mi přišlo, že úroveň Alzy klesá, ale pokud tohle dělá nějaký obchod, automaticky u mne skončil. Snad mě takhle nezklame Alfacomp.cz (ne, nedělám reklamu :D )

  3. 3. less  17.6.2009  22:37:57

    Je to nechutný…

  4. 4. starenka  17.6.2009  22:53:31

    Ne ze bych se chtel zastavat tady kriminalnich zivlu, ale neni ten hostname taky shodnej pro tu jejich open wifi, co maj v Holesovicich? Nerikam, ze to neco vysvetluje, jen to hazim do diskuze. Jinak bodik za bdelost ofkoz.

  5. 5. Damianus  17.6.2009  22:53:35

    Koukam docela drsne!

  6. 6. Warcz  17.6.2009  23:05:34

    Zkoušel jsi kontaktovat přímo Alzu ?

  7. 7. Crestwood  17.6.2009  23:06:54

    Open wifi to urcite nebude; v poslednom case dokonca Alza intenzivne sleduje internet, co sa kde o nej pise. Dufam ze zabludi aj sem :)

  8. 8. Crestwood  17.6.2009  23:07:42

    [6] Precitaj si este raz ten clanok a najdes v nom aj odpoved ;-)

  9. 9. swarm  17.6.2009  23:46:30

    [4] Bodík za bdělost si nezasloužím. Upozornil mě někdo jiný a až pak se zkoumalo, jestli to všechno vážně sedí. Každý máme někde nějaké ty moderátorské pravomoci, abychom si to mohli ověřit.

    Open wifi nevim, ale ta Wifi která je přímo uvnitř podniku pro nakupující zákazníky, tak ta má tak na 90% stejnou IP. Nicméně i zde platí, že pravděpodobnost, že se najde 15 nadšených zákazníků v jeden den, kteří se o tom budou chtít pochlubit (v několika příspěvcích) ještě v prostorách alzy, se limitně blíží k nule.

    Řekl bych, že daný zaměstnanec, co si s tím dal tu práci, pravděpodobně 9.6. nestíhal dělat nic jiného.

  10. 10. Smety  17.6.2009  23:49:29

    1. Crestwood

    O prémie bych neřekl, spíš přidáno. Myslíš, že zaměstnanec by tohle dělal dobrovolně? Osobně bych si tipl, že na tohle mají pár brigádníků.

  11. 11. Gаndí 갱  17.6.2009  23:57:32

    Jejich úroveň začala klesat s tím debilním marťanem.
    PS: Doporučovat «výrobky» značky Genius, to je fakt na blytí. Není ten člověk spíš sabotér a chce se pomstít?

  12. 12. Keff  18.6.2009  0:55:13

    Mě to ke komunikační linii Alzy celkem sedne, zvláště po té otravné reklamě „Hehehe… a máš to rozbitý“, kde vám maskot Alzy s uječeným hlasem „rozbije“ váš vlastní monitor, abyste si museli koupit nový – a šéf se na 30minut nechal slyšet že ví, že reklama je otravná, ale že si jí tak lidi zapamatují líp než slušnou.

    Viz: „Jakmile slyším Alzu v rádiu, přepínám na jinou stanici. Reklama je příliš „vlezlá“…

    Já tomuhle způsobu reklamy říkám „kobercové bombardování“. Měli jsme v rádiu reklamu, kde se pořád opakoval jeden motiv. Lidi ji opravdu nenáviděli, ale zapamatovali si ji. Víme, že tohle je opravdu agresivní způsob reklamy, ale v počátku skutečně nebylo zbytí. Však kdo z Vás dnes Alzu v rádiu nepozná?“

    http://www.30minut.cz/jan-samko-konkurence-neni-jeden-ale-dva-tri-kroky-za-nami/

    To jenom že to není ze strany Alzy omyl brigádníka, ale „omyl brigádníka ala Miton“, neboli úmysl tajený před médii.

  13. 13. Ondra[sej]  18.6.2009  1:01:20

    [4] Ta WiFi pro zákazníky to určitě není, protože z té se dá dostat jen na alza.cz, přístup jinam do internetu blokuje. Nebo aspoň to dělala, když jsem od ní naposledy něco chtěl.

  14. 14. MadCap  18.6.2009  5:00:33

    Pracovat s diskuziami a generovat „buzz“ je uplne normalna marketingova strategia, ale v tomto pripade je rozhodne v kategorii „gone wrong“. Ziskavat backlinky, ovplyvnovat smerovanie diskuzii etc. je normalna taktika, ale takto sa rozhodne nema robit (a ani nerobi). Ono je to totiz lacnejsie a casto ucinnejsie nez PPC :-) proste ako spam – poslat milion mailov stoji nic a konverzny pomer 0,001% je preto super cislo ;-) Takze ak naklad na zaspamovanie diskuzii vsade v regione bol (je) napriklad 10 000 Kc, tak to bol (je) dobry deal – nic na tom nezmeni ani tvoj clanok, pretoze si ho precita asi tak 1/100 ludi, co najde (a mozno aj pouzije) tie linky v diskuziach … smutne, ale pravdive.

  15. 15. Ondřej  18.6.2009  8:57:05

    Tak tohle se děje celkem běžně, jen to jinde není třeba tak okatý. Mám za sebou několik let tvrdý školy v PR agentuře a ovlivňování čtenářů v diskuzi se tam nabízelo snad každému klientovi a mnoho jich to využívá. Jen se to obvykle děje trochu propracovaněji, tzn. modem s IP, která se po vypnutí mění, vyváženost příspěvků, tzn. na jeden reklamní alespoň pár dalších nezaujatých, desítky loginů a mailů a když na mě někde přijdou, tak rychle pryč, fór je spousta.. Platí se za to docela velký peníze (za jeden příspěvek někde i 500 korun, ale jmenovat zadavatele nebudu :)

  16. 16. volodjA  18.6.2009  9:11:43

    novwak napsal:
    „čuste, tak včera se mi povedla super koupě. po dlouhý době jsem dostal něco zdarma Very Happy koupil jsem [odkaz] dones jeden starej compík, co se mi válel doma a dostal jsem šek na 1000 kaček. takže pokud máte doma starý verky, jako je noťas, telka, nebo comp, tak vřele doporučuju. maj tam docela slušnej výběr a celkem rozumný ceny“

    todle je docela fer, ja jsem nedano tu jejich akxi zkoumal, a u vsech vyrobku se „srotovnym“ jsem dospel k zaveru, ze se totozny vyrobek da koupit u nejake konkurencni spolecnosti za cenu minimalne o to srotovne nizsi, takze ten kdo umi pouzivat zbozi.cz nemuze naletet, takze se aspon nemusite s tema kramama nikam tahat :) kdyz nekdo zvysi cenu o tisic KC a prida k tomu cedulku tisic Kc SLEVA, tak je to normalni podfuk ve stylu diskontnich potravin plus nebo lidl

  17. 17. swarm  18.6.2009  12:50:24

    [14] Jasně, je to běžná taktika. Nejsem tak naivní, abych si myslel, že není. Jenže to, co předvádí Alza už je jen bohapusté spamování ve stylu Aleše S. (a jeho serepes) nebo ostravského Loužeho. Myslim, že je fajn, když se na takové ukáže prstem. Mě to stálo 20 minut sepsání a natípání screenů během včerejší večeře. Od té doby už si to přečetlo skoro 500 UIP. Tohle mi stačí. Nehodlám tady vést válečné tažení proti nějakému eshopu. Nestojí mi to za tu námahu. Na druhou stranu nepochybuju o tom, že tento článek bude jeden z těch s vysokou čteností.

    [12] Ty reklamy jsou příšerné. Patřím k minoritě lidí, kteří si sice takovou reklamu zapamatují, ale protože si jí zapamatují v negativním smyslu, nakoupí raději jinde, aby svým nákupem nepodporovali tvorbu takových reklam. Nechci být zákazníkem firmy, která se mě snaží reklamou jen nasrat.

  18. 18. Tomáš Fejfar  18.6.2009  13:53:01

    [17]To je tím, že znáš alternativy. Kolik obchodů s kompama má reklamu v rádiu/tv? :)

  19. 19. Warcz  18.6.2009  19:40:52

    Já v pátek vybíral NB: Z mojí 4ky Alfacomp, Kasa, Alza, Czechcomputer jsem kvůli ceně nešáhl po oblibene alfě a uvažoval jsem mezi alzou a kasou. Nakonec vyhrála Kasa tak jsem teď rád :-) Jinak Alzu vyhazuji z mojí 4ky :-)

  20. 20. Jenda  19.6.2009  0:05:13

    [19] Nevidim duvod proc alzu zatracovat, pokud bude mit dobry ceny a dobrej support.

    Jinak, tenhle zpusob inzerce mi nevadi, neni sice moc fer, ale funguje. Alza ho pouze spatne aplikovala. A k tv reklame od alzy – je vlezla, ale vryje se a vetsinou potencionalniho zakaznika aspon donuti si o te firme neco dohledat. Pak zalezi na homepage firmy a na celkovym pristupu. Je na tom zalozenej teleshoping. Dementni spoty s Horstem Fuchsem, ktery se opakujou 4x dokola a tak se zafixujou, ze i rozumny clovek nakonci vaha jestli ma vubec cenu zit bez uzasnyho hadru na auto :D

  21. 21. volodjA  19.6.2009  9:21:52

    Podle mne Alza, na to jak je velka support nema zadnej. Mozna si jeste pamatujete pred par lety jak se snazili lidem, kteri nakupuji podle OZ pri odstoupeni od smlouvy po nekolika reklamacich misto penez davat dobropisy na aktualni (nizsi) cenu zbozi, ktere bylo zakoupeno, to je samozrejme v rozporu s OZ i dobrymi mravy imho. To jak to tam funguje je presne typ obchodu ktery nemam rad. Myslim, ze normalni je prijit do obchodu tam si ten vyrobech prohlidnout nechat ukazat a pak se rozhodnout jestli si ho koupim nebo ne.

    Ale to je celkem vedlejsi, protoze dneska tak funguje vetsina eshopu. Jenze argumentovat cenama u Alzy, Czc, Alfy nebo kteryhokoliv jinyho eshopu na kterej jsou ve vetsi mire reklamy je blbost sama o sobe. Ta reklama se musi nejak zaplatit a zaplati ji zakaznik ve forme vyssi ceny nez u konkurence.

    Ja mam Czc pet minut pesky, takze kdyz neco rychle potrebuju, tak tam klidne nakoupim. Casto si prohlizim jejich stranky a vybiram si tam. Kdyz si neco vyberu, tak to hodim do zbozi.cz a divil by ses kolik je v Praze malejch obchudku s osobnim pristupem, kteri maj ceny o 10-20% nizsi nez znamy eshopy a zbozi ti dodaj do druhyho dne, kdyz obednas dopoledne, tak jeste ten samej den.
    Nektery z nich pocitaji i osobne odber jako smlouvu uzavrenou na dalku, takze tam muzes v pohode do 14dnu vratit zbozi, i kdyz si ho nenechavas posilat.

    Třeba tuhle ochranu jsem koupil o 88Kc levneji v obchode, ktery je od czc vzdaleny tri stanice. Hardisk o 200Kc… nevidim zadnej duvod kupovat si neco draz u obchodniku, kteri nabizeji srovnatelne nebo horsi sluzby. O noteboocich nemluve, ty jsou ve vsech tehle obchodech o dost drazsi nez jinde.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57012

    Jendo, normalni clovek si v teleshopingu nic nekoupi, protoze pozna ze je to podvos, ty jsi z Alzy ze?

  22. 22. Martin  19.6.2009  10:03:15

    To že Alzasoft využívá i takovouhle reklamu, mě nijak nepřekvapuje, ale nechápu proč tak amatérsky, fakt bych čekal že si s tím dají víc práce, tohle je pod úroveň snad i patnáctiletého brigádníka co bere 50/hod. :D

  23. 23. Jenda  19.6.2009  13:41:06

    S tema cenama sem to tak myslel. Proste nakupovat v shopu kde bude nejlepsi cena, ale zas jako mit trosku jistotu ze kdyz to koupim tak do druhyho dne ta firma nezmizi. A teleshoping – normalni clovek ne, ale jsou lidi co si proste i za tu cenu tu vymejvarnu koupej. Kdyz si clovek s rozumnym uvazovanim, tak ti pride nenormalni, ze na to nekdo naleti, ale takovy lidi existujou, ikdyz je to nepredstavitelny. A z Alzy opravdu nejsem a nakupoval sem tam snad jednou, takze zadnej hlubsi vztah k nim nemam, krom vlezly reklamy.

  24. 24. swarm  19.6.2009  16:22:19

    [20] To nevim, jestli někoho ta reklama donutí něco dohledat. Pro mě je ta reklama za hranicí dobrého vkusu a připomíná mi nedávno nějakýho olezlýho váguse na nádraží, kterému bylo líto, že si ho nikdo nevšímá, tak si stáhl kalhoty. Jako do paměti se tam vryl asi všem, ale to je tak všechno.
    Nevidim důvod, proč nakupovat u někoho, kdo se mě svými reklamními spoty snaží především naštvat. Je to poměrně arogantní přístup k zákazníkovi. Taky si ty reklamy pamatuju, ale když se pak rozhoduju, kde nakoupit, tak tyto arogantní prodejce vyškrtnu.

    „Nevidim duvod proc alzu zatracovat, pokud bude mit dobry ceny a dobrej support.“
    Jako kdyby měla aspoň dobrý ceny, nebo dobrý support, tak je to třeba o něčem jiném. Ale toho se myslím hned tak nedočkáme. Ceny nemají nejnižší (to je objektivní fakt), ale myslim, že to neni zas takový problém. Jenže já mám dost pochybností i o tom supportu. Dřív jsem řešil nákupy u Alzy a protáčel tam klidně 6ciferné částky ročně. Ostatně kupoval jsem si tam i dva své předchozí notebooky. V souvislosti s tím, že jsem také nabral dost zkušeností, které mě od tohoto eshopu odradily tak, že tam nakupuju jen levné věci, u kterých nevadí, když je při poruše vyhodím.
    V tom linkovaném rozhovoru mluvili něco o tom, že zboží vymění než aby ho opakovaně reklamovali, protože se snaží vyjít zákazníkovi vstříc. No nevim, přesně jeden takový modelový případ jsem si prošel a snažil jsem něčeho takového dosáhnout. Místo toho mi bylo vysvětlený, že něco takovýho by šlo možná do 14 dnů, ale že teď (o pár dní později, byly svátky) už to nejde v žádném případě. Takže jsem jednou reklamoval a do dvou týdnů už jsem musel reklamovat znovu…. ale na to už jsem se vykašlal a vyhodil to, protože tam na reklamacích na každýho koukaj jak na zloděje. Člověk se jim snaží důvěřovat a je u nich stálým zákazníkem x let, ale pak se řeší reklamace položky za 1000,- Kč a oni tam ze mě dělaj čuráka.
    Stejně tak jsem odstupoval od smlouvy u nákupu jednoho notebooku (chybně uvedené parametry)… no, to byla taky zábava na 2 měsíce. To bych nikomu nepřál. Alza je prostě takový rošťák… zejména co se týká reklamací.

  25. 25. Jenda  19.6.2009  17:07:39

    Jak rikam, s Alzou moc zkusenosti nemam, jelikoz sem tam nakupoval jednou, ale celkove me ta reklama donutila aspon klinout na internetu na banner. Stejne jako kdyz rADo propagoval na strankach antiethanol, tak sem sem si kliknul a mrknul na ty pomerne ohavny stranky. Spis tyhle vlezly reklamy me nutej klikat na bannery, nenutej me zas vytvaret nakou vlastni vetsi iniciativu, ale na banner debilni a vlezly reklamy kliknu spis, nez na nakou slusnou az nudnou reklamu.

    Ne ze bych mel alzu zarazenou mezi nakejma slusnackejma obchodama, ale pro vyber zbozi, ktery pak dohledavam tak koukam vetsinou na czc nebo alzu. Maj dobre udelany eshopy a vyber. A o tom pristupu je to asi pravda no. Ja si obednaval nakej disk tusim a tam nebylo zas tak tolik co supportovat.

  26. 26. volodjA  19.6.2009  17:30:25

    jen pro „pobaveni“
    http://portal2.dkm.cz/phorum/read.php?f=2&i=1211523&t=1211523

  27. 27. Crestwood  19.6.2009  19:42:54

    Alza v prvom rade totalne znicila trh tym, ze ako (sub)distributor zacala predavat produkty koncakom za dilerske ceny. Servis dali bokom (bodaj by nie, „zlate ceske rucicky“ alebo ako hovori s oblubou kamarat „no nekup to když je to levný“ nie je fraza len tak pre nic za nic), cenami podliezli vlastnych dilerov a sup sup predavat.
    (btw, toto vravia aj samotni distributori, akurat nie nahlas kedze su plateni aj od obratu a ten im Alza dokaze spravit poriadny).

  28. 28. tubler  20.6.2009  17:30:24

    osobně se mi líbí e-shop czc, pro svojí přehlednost, ale že by to byl důvod u nich nakupovat, to ne.
    když si něco chci koupit tak preferuji osobní převzetí (u věcí do 1000kč udělá stovka za poštovné docela dost a dražší věci si zase raději prohlédnu předem), ale abych kliknul na něčí odkaz na fóru a hned si to u nich koupil, to už bych fakt musel nevědět co s penězma…

    myslím, že většina lidí (nebo alespoň studentů) vybírá zboží na 3 fáze, 1. vytypovat co chce koupit, 2. dohledat info na fórech a za 3. najít nejlepší cenu – na každou fázi se hodí jiné stránky a to že mi ve fázi dva nadhodí nějakej shop nic neznamená

  29. 29. Zivan  20.6.2009  20:48:52

    Jen davam odkaz na oc4um, kde se resili i jine ceny pro „stare“ a „nove“ zakazniky Alzy. Zaregistrovani meli samozrejme vyssi ceny :(

    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=74998
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?p=844947#post844947

  30. 30. kája anonym  21.6.2009  10:30:46

    zkuste se zeptat výkonné ředitelky Andrey Bartošové, jak se k těmto praktikám staví.

  31. 31. apin  21.6.2009  14:03:35

    to mi připomíná praktiky tv nova s tou událostí vlaku, co se na něj zřítil most. Na konkurenčních zpravodajských serverech se v diskuzích taky objevovali příspěvky, že nova to měla jako první a že od nich kradou fotky…
    Tak jako tak, tenhle způsob reklamy je hnus a o tm, kdo to praktikuje, si nemůže nikdo myslet nic dobrého…

  32. 32. qedisk  24.6.2009  21:03:20

    Včera som mal jednu diskusiu a dodnes ma plamene ešte neprešli, takže:

    Alza možno čakala, že ju niekto zviditeľní na blogu. Tých, ktorí ovplyvňujú diskusie, dokonca zakladajú celé diskusné fóra s množstvom obsahu a jediným cieľom ovplyvniť ľudí v ich neprospech, je oveľa viac než jedna alza. Keďže alza by takouto stratégiou nanajvýš zanikla v množstve, vložila do toho úmyselnú chybu, čím sa aspoň odlíšila od tej masy PRákov, ktorí to robia „správne“.

  33. 33. Perfect_Gentleman  29.6.2009  21:48:56

    [22] Kdyby to dělali „na úrovni“, psalo by se o tom třeba tady? :P

    Podle mě to mají promyšlené víc než dost a moc dobře ví, co dělají.

  34. 34. swarm  29.6.2009  22:00:43

    [33] No tak to je fakt výhra, když tu napíšu nějakej hejt článek. To jim určitě přidá spoustu věrných zákazníků (kteří pak dostanou vyšší ceny, jak se tu zmiňuje v komentářích). Fakt výhra ;)

  35. 35. Perfect_Gentleman  30.6.2009  14:46:17

    [34] Jak bych řekl, i negativní reklama je reklama. To je právě ono, když si o firmě přečtu nějaké články, zvláště kritické, dojem se mi „zaryje“ do hlavy a o to hlubší emoce to ve mně vyvolá. Z hlavy tu firmu jen tak nevypudím (podvědomí je svině). Jsou za tím složité procesy, kterým sám nerozumím, proto se nechci pouštět do žádných sáhodlouhých debat.

    A co ty víš, třeba mají nějaké postranní úmysly (sice je to hodně nepravděpodobné, zcestné a ode mě paranoidní, ale možné to stále je) ;). Každopádně si nemyslím, že by tohle dělali jen „neposlušní“ zaměstnanci, nebo že se jedná o formu zoufalé propagace – k tomuhle by se Alza přeci snižovat nemusela, kdyby nechtěla (teda, alespoň doufám :)).

  36. 36. Diskuze jako prostor pro manipulaci? | Petr Čaník  5.7.2009  9:40:06

    […] než klasická reklama. A vypadá to, že jde o nikdy nekončící příběh. Vedle případu Swarm.cz: Alza.cz a nemorální propagace, je to například nová kampaň, ve které jsou zdůrazňován produkt Hellomobile (a jejich […]

  37. 37. DrMazik  9.3.2011  19:11:25

    Vytáčí mě ta jejich reklama kup za 1000 dostaneš 1000. Není to úplně to pravé ořechové a má to pár háčků. Pokud chcete využít této slevy, musíte si napřed něco koupit, aby Vám dali slevový šek. Ten dostanete při fyzickém vyzvednutí zboží. Je to taková knížečka s šekem na slevu 100 + šek na 200 + šek na 300 + šek na 400. Další háček je v tom, že pokud chcete ten šek využít musíte utratit nějakou minimální částku. Chcete-li využít 100, utratíte min 2000. Pro využití 200 utratíte 5000. Pro 300 utratíte 9000. Pro využití 400 utratíte 14000. Dále pak pro jeden nákup neuplatníte více STEJNÝCH slevových kuponu. A hlavně pokud chcete v jednom nákupu uplatnit více šeků, pak musíte o to více utratit. Takže když chci uplatnit 100 a 200 slevu, pak musím nakoupit za 2000 + 5000. Takže sleva ano, ale jen pro minoritní klientelu. Běžně tuto slevu nevyužijete. Jinými slovy, s touto SLEVOU NEPOČÍTEJTE. U konkurence nebudete muset vymýšlet strategii jak ušetřit a zaplatíte stejně jako u Alzy se slevou.

    Mimochodem jsem u Alzy teď něco kupoval a ty jejich ohromné slevy nevyužiju. A protože jsem sociální, tak dávám k dispozici. Možná když to udělá více lidí, tak se Alze ta reklama zase tolik nevyplatí ;)
    Chcete-li, zde jsou ony šeky:
    300 Kč šek (UCGRDPW8W5 – platnost 28.3-16.5.2011)
    400 Kč šek (PRZGWFY352 – platnost 28.3-16.5.2011)

    Enjoy and love society.

  38. 38. Petr  16.3.2011  1:48:45

    Zdarte a já vám s klidem sdělím, že Tomáš Novák je realný zaměstnanec Alzy, najdete ho na reklamačním odd. Holešovická centrála. Asi místo vyřizování reklamací vymýšlejí takovéto bludy…jako vždy.

  39. 39. Petr  25.6.2011  22:09:53

    Ještě jednou uvidím toho dementního zeleného hňupa a už se fakt poseru. Nechápu jak jak někdo ztvořil něco tak nechutného a nesympatického

  40. 40. petr  19.12.2012  17:04:09

    není nic horšího jak reklama na alzu a i kdyby rozdávali něco zdarma,nic si nekoupím.od tak drzých lidí co nedokáží odhalit práh obtěžování

  41. 41. Daniela  13.6.2015  12:28:23

    Alza.cz je katastrofální prodejce a zkušenosti s reklamací mám jen a jen negativní.Vyvarujte se tohoto eshopu,fakt.A před čím varuji-nepoužívat službu Vrácení do 2 měsíců za příplatek-budou se s Vámi dohadovat o každou korunu,jen aby nemuseli vracet peníze,osekají vám částku o další poplatky atd.
    A POZOR!!!!!!!!!!Když tam cokoliv vracíte,nutí vás nebrat zpět peníze,ale vzít si od nich kupon na jiné zboží.To je nezákonné-musí vrátit peníze.Stejně tak nemusíte vyplňovat žádný dobropis ani jet s ním na prodejnu,jak vám budou tvrdit-ze zákona stačí uvést své č.účtu. A už vůbec jim tam nevyplňujte číslo občanky atd.,jak vás budou nutit!!!!!!!!!!!!!!!!!Kdo by měl chvilku a chuť,nemám čas to řešit,jsem mimo ČR,může to oznámit na úřad pro ochranu osob.udajů-Alza žádá nezákonně číslo občanky atd.


Napsat komentář